10_step_korean_skincare_routine


DE VOLLEDIGE KOREAN 10-STAPS HUIDVERZORGINGSROUTINE

SkinTalks met het KS-team


Voor degenen die nieuw zijn bij Koreaanse huidverzorging, kan de beroemde 10-stappenroutine overweldigend en intimiderend lijken. Maar wees niet bang! Het KS-team is hier om je door elke stap te begeleiden.
Stap 1: Olie-ReinigerDe K-Beauty dubbele reiniging vormt de basis van een Koreaanse huidverzorgingsroutine. Deze reinigers helpen olie-gebaseerde onzuiverheden van make-up, zonnescherm en overtollig talg te verwijderen. Een olie-reiniger hydrateert en verzacht de huid terwijl andere traditionele make-up verwijderaars vaak de huid uitdrogen of irritatie veroorzaken. Een olie-gebaseerde reiniger helpt je huid gezond en in balans te houden.


Olie-reinigers komen meestal in twee vormen: olie-reinigers en reinigingscrèmes. Velen hebben een voorkeur voor het een of het ander, maar over het algemeen zijn beide geweldig om te gebruiken. Het is geweldig om beide te proberen en te zien bij welke soort reiniger je voorkeur ligt!


Stap 2: Waterbasis ReinigerPas na een tweede cleanser lukt het om alle onzuiverheden van het gezicht volledig te verwijderen - wat ons naar stap 2 leidt - de waterbasis reiniger! Reinigers op waterbasis verwijderen elke restante onzuiverheden dat uw oliereiniger niet heeft verwijderd. Deze reiniger helpt ook om eventuele resterende deeltjes van de oliereiniger te verwijderen. Waterbasis reinigers komen meestal in gel- en schuimtexturen.


Hoewel veel traditionele reinigers een reputatie hebben uitdrogend te zijn, is dat niet altijd het geval! Wij richten ons op waterbasis reinigers die hydraterend en balancerend zijn. Om de PH-waarde van de huid te helpen behouden en te balanceren, raden wij waterbasis reinigers aan met een lage PH-waarde, zoals 5,5.

Stap 3: ExfoliantExfolianten, of het nu chemische of fysieke zijn, helpen bij het schoonmaken van poriën en het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de huid er helderder en gladder uitziet. Afhankelijk van de sterkte van de exfoliant wordt het vaakst aanbevolen om het maar een keer per week te gebruiken. Sommige chemische exfolianten zijn verdund genoeg om dagelijks te gebruiken. Het is altijd belangrijk om eerst een keer per week te beginnen en indien nodig geleidelijk op te bouwen.


Vooral bij het gebruik van chemische exfolianten is het bijzonder belangrijk om altijd zonnebrandcrème te gebruiken! Chemische exfolianten, zoals BHA / PHA / AHA, maken de huid gevoeliger voor zonlicht.


Sale Off
By Wishtrend Mandelic Acid 5% Prep Water - Korean-Skincare
€24.95€24.95


Stap 4: TonerToners helpen bij het verwijderen van eventuele resterende viezigheid, terwijl het ook de barrière van de huid herstelt en de PH-waarde ervan in balans brengt. Toners zorgen ook dat de huid de producten die erop volgen effectief absorbeert.


In tegenstelling tot traditionele Westerse huidverzorgingstoners, bevatten Koreaanse huidverzorgingstoners geen verstikkende stoffen of drogende alcoholhoudende stoffen. Koreaanse toners zijn over het algemeen vochtinbrengender en minder irriterend voor de huid. Ze worden meestal aangebracht met een wattenschijfje en/of het in de huid te deppen.


Sale Off
Essence Toner
€14.95


Stap 5: EssenceEen van de kenmerken van het Koreaanse huidverzorgingsroutine is het gebruik van essences. Essences zijn water-gebaseerde behandelingen die licht van gewicht zijn en vol zitten met hydraterende, beschermende en anti-verouderende ingrediënten. Ze helpen de huid gehydrateerd, gezond en in balans te houden. In combinatie met reiniging en toners versterken ze het effect van de behandelingen die daarna worden toegepast.


Wanneer de huid gezond en voldoende gehydrateerd is, is deze minder vatbaar voor irritatie en vermoeidheid en beter in staat om voedingsstoffen effectief op te nemen.Sale Off
Ginseng Essence Water
€17.95€17.95


Stap 6: SerumSerums bevatten krachtige ingrediënten die specifieke huidproblemen aanpakken zoals fijne lijntjes, donkere kringen, hyperpigmentatie en acne. Ze zijn meer geconcentreerd in actieve ingrediënten en meestal wat stroperiger dan essences.


Een ander product dat ook als stap 6 kan worden gebruikt, is een ampul. Ampullen zijn nog geconcentreerder en krachtiger dan serums. Terwijl serums dagelijks kunnen worden gebruikt, moeten de meeste ampullen slechts eenmaal per week worden gebruikt of als je sterkere resultaten nodig hebt voor bijvoorbeeld een evenement.

Stap 7: GezichtsmaskerMaskers zijn het hart van je Koreaanse huidverzorgingsroutine. Gezichtsmaskers zijn een tweewekelijkse ritueel dat je huid voedt met voedingsstoffen en vocht. Maskers die je eraf wast helpen diep gewortelde onzuiverheden uit de huid te verwijderen en tegelijkertijd te exfoliëren. Slaap maskers helpen een extra laag vocht toe te voegen terwijl je slaapt.terwijl het ook erg ontspannend en verjongend is om te gebruiken.


Het toevoegen van gezichtsmaskers aan je routine helpt je huid een extra boost te geven, terwijl het ook erg ontspannend en verjongend is om te gebruiken.

Stap 8: OogverzorgingOogcrèmes en oogpleisters verzorgen de meest gevoelige huidgebieden terwijl ze zich richten op zorgen zoals donkere kringen, zwellingen en fijne lijntjes. Al onze oogverzorgingsproducten zijn speciaal samengesteld met extra-milde ingrediënten.


We raden u aan om uw oogcrème dagelijks te gebruiken, zowel 's ochtends als 's avonds. Voor oogpleisters kunnen ze dagelijks of zoals gewenst gedurende de week worden gebruikt.Sale Off
Petitfee Gold hydrogel Eye Patch - Korean-Skincare
€14.45€14.45


Stap 9: MoisturizerMoisturizers komen in verschillende vormen, waaronder crèmes, gels, lotions en oliën. Sommige bevatten zelfs zonbescherming.


Moisturizers worden als laatste stap gebruikt om alle super hydraterende producten die daarvoor zijn gebruikt te vergrendelen. Hoewel het helpt om meer hydratatie te introduceren, is het hoofddoel ervan om te voorkomen dat vocht uit de huid verdwijnt (trans epidermaal waterverlies).


Veel mensen gebruiken 's ochtends en' s avonds een andere moisturizer. Het is gebruikelijk om overdag een lichte, gelmoisturizer te gebruiken en 's nachts een zwaardere moisturizer. Wat het belangrijkste is, is dat je een moisturizer gebruikt die het beste bij uw huidtype past.Stap 10: ZonnebrandTijdens je ochtendroutine zou je altijd zonnebrand moeten dragen op het gezicht, na een moisturizer. Kies zonnebrand met een breedbandbescherming. Dit betekent dat ze zowel SPF (UVB-bescherming) als PA (UVA-bescherming) hebben.


Zonnebrandcrèmes worden meestal gecategoriseerd als chemische of minerale afhankelijk van hun actieve ingrediënten. Chemische zonnebrandcrèmes gebruiken chemicaliën om de schadelijke Uv-stralen van de zon te filteren. Minerale zonnebrandcrèmes gebruiken actieve ingrediënten die de stralen van de zon weerkaatsen. Hoewel beide effectief zijn als zonbescherming, raden we meestal minerale zonnebrand aan voor degenen die zwanger zijn of een gevoelige huid hebben.


Oude zonnebrandcrèmes hebben een slechte reputatie vanwege hun white cast en sterke chemische geur. Gelukkig zijn de zonnebrandcrèmes van de nieuwere, Koreaanse Skincare-merken sterk verbeterd. Veel van deze mengen zich zonder white cast in de huid en hebben ook een aangename geur (of zijn geurvrij). Bovendien bevatten de meeste zonnebrandcrèmes tegenwoordig huidverzorgende ingrediënten en zijn ze zeer hydraterend.


Het allerbelangrijkste is: vergeet niet om je zonnebrand herhaaldelijk op te doen gedurende de dag voor een volledige bescherming.
Skin Care Tips

Nu we aan het einde van de 10 stappen komen, vergeet alsjeblieft niet dat de 10 stappen slechts richtlijnen zijn.

Niemand is verplicht om alle 10 stappen te doen. En alle 10 stappen doen garandeert je ook niet perfecte en stralende huid.

Het belangrijkste is om een routine te vinden die voor jou werkt, of dat nu 3 stappen, 5 stappen, 10 stappen of iets ertussenin is. Ieders huid is anders, en ieders levensstijl is anders.

Het plezier en de vreugde van huidverzorging komt voort uit het proberen van nieuwe dingen, het testen van nieuwe producten en het vinden van nieuwe en opwindende manieren om voor onze huid te zorgen. Laat dit artikel een startpunt voor jou en voor je huidverzorgingsreis zijn. En tijdens die reis moedigen we je aan om alle vrijheden te nemen die je wilt in je huidverzorgingsroutine omdat het die van jou is. Wees geduldig met jezelf, en de resultaten zullen vanzelf komen.

Al bij al, onthoudt dat je al mooi bent. Wij bij Korean Skincare geloven erin dat we huidverzorging doen omdat we er alles aan willen doen om onze huid te laten zien dat we om haar geven.

Liefs,
KS Team


About the KS Team


Dedicated to helping you find the best K-Beauty products that fit your skin type, lifestyle, and price range. 


The KS Team is all about showing your skin you care! We write these blogs in hopes that they help you find what you're looking for and maybe learn something new and fun along the way! Thank you for allowing us to join you on this wonderful skincare journey. 

Follow us on Instagram! @koreanskincare_officialRelated Blog Posts

Korean Skincare for Men: Everything You Need to Know
Skincare Korean Skincare for Men: Everything You Need to Know SkinTalks - June 6, 2024 Hey there, SkinTalks readers! Korean skincare...
How the skin is built
Skincare How the skin is built SkinTalks - February 15, 2024 Hi there SkinTalks readers! This blog will be a bit...
Get ready for your Valentine's Date
Skintalks GET READY for your valentine's date SkinTalks - February 7, 2024 Hey there, SkinTalks readers! Valentine's Day, the day of...